Europol: 6 δισ. τα έσοδα από τη λαθροδιακίνηση μεταναστών πέρυσι -Εως και τριπλάσια φέτος - iefimerida.gr

Europol: 6 δισ. τα έσοδα από τη λαθροδιακίνηση μεταναστών πέρυσι -Εως και τριπλάσια φέτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εγκληματική αγορά στην Ευρώπη είναι σύμφωνα με την Europol η παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σοκάρουν, καθώς τα δίκτυα λαθροδιακίνησης μεταναστών είχαν έσοδα 6 δισ. ευρώ πέρυσι, με το μεγαλύτερο μέρος τους να προέρχεται από τη διακίνηση προσφύγων στην Ευρώπη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, τα έσοδα από την παράνομη διακίνηση μεταναστών φέτος αναμένεται να διπλασιαστούν ή ακόμη και να τριπλασιαστούν αν συνεχιστεί σε αυτή την έκταση η προσφυγική κρίση και την επόμενη χρονιά.

Η Europol και οι αστυνομικές δυνάμεις των χωρών της Ευρώπης, και όχι μόνο, έχουν αναγνωρίσει από πέρυσι περισσότερους από 12.000 ύποπτους που δρουν σε συμμορίες λαθροδιακίνησης. Τα μέλη τους προέρχονται από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Αίγυπτος, η Ουγγαρία, το Ιράκ και το Κόσοβο, ενώ εμπλέκονται σε μία πλειάδα εγκληματικών δραστηριοτήτων, από πλαστογραφία εγγράφων μέχρι δωροδοκίες.

Τα «hotspot» αυτών των συμμοριών, εκεί όπου η δραστηριότητά τους επικεντρώνεται, περιλαμβάνουν και την Αθήνα, αλλά και πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και Βουδαπέστη, αλλά και το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη.

Πάντως, σύμφωνα με την Europol, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ύποπτοι τρομοκρατίας χρησιμοποιούν αυτά τα δίκτυα λαθροδιακίνησης για να μπουν στην Ευρώπη. Τουλάχιστον όχι σε μεγάλη έκταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Europol πρόσφυγες έσοδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ