Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα ανακοινώσει σήμερα την ημερομηνία του δημοψηφίσματος για την ΕΕ - iefimerida.gr

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα ανακοινώσει σήμερα την ημερομηνία του δημοψηφίσματος για την ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα πως θα ανακοινώσει την επακριβή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ μετά τη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένο να συνέλθει στις 12.00, ώρα Ελλάδος.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει σήμερα το πρωΐ για το νέο ειδικό καθεστώς της Βρετανίας στην ΕΕ, και κατόπιν θα ανακοινωθεί η σκοπούμενη ημερομηνία για το δημοψήφισμα», αναφέρει η πρωθυπουργία σε μήνυμά της στο Twitter.

Στη χθεσινή σύνοδό τους, οι ηγέτες της ΕΕ ομόθυμα αποφάσισαν την έγκριση ενός πακέτου μέτρων που θα ευνοήσει την παραμονή της Βρετανίας στην ομάδα των 28 χωρών της Ένωσης.

Κάνοντας λόγο για μια «ιστορική στιγμή» για τη χώρα του, ο Κάμερον δήλωσε πως θεωρεί ότι η συμφωνία «αρκεί» ώστε να κάνει εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από τον ίδιο σήμερα, έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου στην οποία θα παρουσιάσει τη συμφωνία.

Ο Κάμερον θα ανακαλύψει σε αυτή τη συνεδρίαση ποιοι τον υποστηρίζουν και ποιοι όχι ενώ θα κληθεί επίσης να αντιμετωπίσει την ισχυρή ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του Συντηρητικού κόμματός του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντέιβιντ Κάμερον Αγγλία δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ