ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένος ο τζίρος στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένος ο τζίρος στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πτώση 1,8% κατέγραψε ο τζίρος στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιοµηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε µείωση 1,8% τον Δεκέμβριο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεµβρίου 2014, έναντι µείωσης 6,8% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013.

Ο µέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαµήνου Ιανουαρίου 2015 - Δεκεµβρίου 2015, σε σύγκριση µε τον ίδιο δείκτη του δωδεκαµήνου Ιανουαρίου 2014 - Δεκεµβρίου 2014, παρουσίασε µείωση κατά 10,4%, έναντι µείωσης 1,1% που σηµειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούµενων δωδεκαµήνων.

Η µείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία κατά 1,8% τον µήνα Δεκέµβριο 2015 οφείλεται στις εξής µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας:

  • Στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων- λατοµείων κατά 14,6%, και
  • Στη µείωση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιοµηχανιών κατά 2,1%.

Επίσης οφείλεται στις εξής µεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών:

  • Στη µείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 0,1%
  • Στη µείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 4%
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ