Μέχρι τον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί το 80% όλων όσα μας έχουν ζητήσει οι δανειστές και στη συνέχεια θα μπορούμε να μιλήσουμε για ελάφρυνση του χρέους, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern.
«Η Ελλάδα είναι ένα ποτήρι, στο οποίο το νερό έχει φτάσει μέχρι το χείλος» αναφέρει ο κ. Δραγασάκης και τονίζει«όσο γρηγορότερα η Ελλάδα αποκτήσει μία καλή οικονομική προοπτική, τόσο ευκολότερα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την προβληματική του προσφυγικού ζητήματος. Όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά και ο ελληνικός λαός στα νησιά κάνει κάθε μέρα ότι μπορεί. Η κριτική εις βάρος της Ελλάδας απέχει πολύ από την πραγματικότητα» αναφέρει.
Σε σχέση με τη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης σημειώνει: «Μερικοί Έλληνες βλέπουν μία κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των προηγουμένων κυβερνήσεων. Και αυτό μολονότι υποσχεθήκαμε ότι θέλουμε να σκίσουμε το πρόγραμμα λιτότητας. Αλλά ταυτοχρόνως βλέπουν μία κυβέρνηση η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εναντίον της διαφθοράς και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η οποία θέλει να προστατεύσει όσους έχουν ανάγκη. Και οι πολίτες αυτοί σύντομα θα δουν τους καρπούς της εργασίας μας: θα έχουν και πάλι μια καλή προοπτική. Μέχρι τον Ιούλιο θα έχουμε ολοκληρώσει το 80% όσων μας επέβαλαν πέρυσι οι δανειστές μας. Τότε θα μπορέσουμε να πούμε: εντάξει, τα κάναμε, έπρεπε να τα κάνουμε, αλλά τώρα παρακαλώ να μιλήσουμε για μία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους».
Τα μέτρα Τόμσεν
Κάθε προοπτική θα αφαιρούσαν τα μέτρα Τόμσεν επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Υπερασπίζεται δυστυχώς μία άλλη πολιτική: ακόμα περισσότερες περικοπές, ακόμα περισσότερα μέτρα λιτότητα, σαν να έχει μόλις ξεκινήσει η κρίση. Αυτά τα μέτρα θα μας αφαιρούσαν κάθε προοπτική. Οι Έλληνες δε ζητούν να πέσει η κυβέρνηση. Μας εξέλεξαν τον Σεπτέμβριο για να εφαρμόσουμε μία συγκεκριμένη πολιτική. Όσο το κάνουμε, δε διατρέχουμε κίνδυνο. Για μας δεν αποτελεί θέμα η διεξαγωγή και νέων εκλογών. Αλλά: η συμφωνία είναι το όριό μας. Υπήρξαν στιγμές, στις οποίες αισθανθήκαμε ότι εκβιαζόμαστε από τους δανειστές. Μας έλεγαν: κάντε αυτό που θέλουμε!».