Τέμπη: Τόνοι γάλα στο δρόμο από τους κτηνοτρόφους [εικόνες] - iefimerida.gr

Τέμπη: Τόνοι γάλα στο δρόμο από τους κτηνοτρόφους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κτηνοτρόφοι έφτασαν σήμερα στα Τέμπη με μαύρες σημαίες στα αγροτικά, κορνάροντας και χτυπώντας δυνατά κουδούνες. Έχυσαν τόνους γάλα στο οδόστρωμα, έριξαν ζωοτροφές στο δρόμο και δημιούργησαν και ένα «φράγμα» με μπάλες από άχυρο.

Μασκότ ένα μικρό κατσικάκι στα εφόδια των κτηνοτρόφων, που βρέθηκαν σήμερα στο πέρασμα των Τεμπών για να πραγματοποιήσουν εκ νέου διαμαρτυρία.

Τέμπη: Τόνοι γάλα στο δρόμο από τους κτηνοτρόφους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τέμπη: Τόνοι γάλα στο δρόμο από τους κτηνοτρόφους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αρκετά κιλά γάλα χύθηκαν στο οδόστρωμα, με τους κτηνοτρόφους να δηλώνουν πως, το κόστος είναι πια μηδαμινό για τη διάθεσή του από τους ίδιους, όπως και για το κρέας.
«Ζούμε εποχές 1995 όσον αφορά τα χρήματα που λαμβάνουμε για τα προϊόντα μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας στο thessaliatv.gr. Σε σχετική ερώτηση συμπλήρωσε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν διαθέσει πολλές φορές γάλα σε πολίτες που το χρειάζονται, τονίζοντας όμως ότι ο κλάδος βιώνει τις χειρότερες συνθήκες πλέον, και αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν οι κτηνοτρόφοι στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση μπορεί να ποντάρει στο ότι θα κουραστούμε και θα φύγουμε. Δεν κουραζόμαστε. Δεν φεύγουμε. Εδώ θα μείνουμε και θα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια ο πρωθυπουργός και τις καθυστερήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παλάσκας.

Τέμπη: Τόνοι γάλα στο δρόμο από τους κτηνοτρόφους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μαζί με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας ήταν και οι αγελαδοτρόφοι του Ν. Λάρισας, που έριξαν και αυτοί γάλα στο οδόστρωμα των Τεμπών. Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Μωραΐτης σημείωσε ότι με βάση τις τιμές που λαμβάνουν οι παραγωγοί για το αγελαδινό γάλα, αλλά και τα μέτρα που ισχύουν για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του, το νωπό γάλα θα γίνει σύντομα είδος πολυτελείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγρότες κτηνοτρόφοι Τέμπη έχυσαν γάλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ