«Κινεζική απόβαση» στον ελληνικό «Ήλιο» - iefimerida.gr

«Κινεζική απόβαση» στον ελληνικό «Ήλιο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ελληνικός «Helios» έλκει το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο του κόσμου, το «China Investment Corporation», το οποίο ενδιαφέρεται να επενδύσει στο project με τα φωτοβολταϊκά και να συμμετάσχει στις αποκρατικοποιήσεις των ενεργειακών ΔΕΚΟ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δέχτηκε χθες στο γραφείο του εκπροσώπους της CIC σε συνάντηση διάρκειας σαράντα λεπτών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείο Περιβάλλοντος, με «αιχμή του δόρατος» το πρόγραμμα Helios και το πλαίσιο διευκόλυνσης επενδυτών μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών. Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από κινεζικής πλευράς και για τον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι πριν από ένα δεκαήμερο, κατέφθασε στην Αθήνα κινεζική αντιπροσωπεία επιχειρηματιών με επικεφαλής τον πρόεδρο της κινεζική Γερουσίας και τον υφυπουργό Εμπορίου. Οι επιχειρηματίες επισκέφθηκαν τη χώρα μας σε μία απόπειρα διερεύνησης επενδυτικών ευκαιριών ενώ στα πλαίσια της επίσκεψης υπογράφτηκαν επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ