Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας και λεμόνι - iefimerida.gr

Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας και λεμόνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοτόπουλο στο φούρνο, κριτσανιστό, είναι μια μοναδική συνταγή. Τυλιγμένο σε μια κρούστα παρμεζάνας και λεμονιού, η σάρκα αυτού του κοτόπουλου απογειώνεται σε γεύση και αρώματα.


Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας και λεμόνι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε τα στήθη σε λωρίδες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ετοιμάστε τρία πιάτα
  • Στο πρώτο πιάτο βάλτε το αλεύρι
  • Στο δεύτερο χτυπήστε τα αυγά
  • Στο τρίτο ανακατέψτε τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό
  • Περάστε το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό, τέλος από την παρμεζάνα
  • Βάλτε σε ένα ταψί χαρτί για ψήσιμο
  • Περάστε το χαρτί με λίγο ελαιόλαδο
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψάκι και ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω
  • Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά το κοτόπουλο
  • Βάλτε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε ακόμη 1 λεπτό από κάθε πλευρά
Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας και λεμόνι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ