Καλαμάτα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ορεινή Τριφυλία [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

Καλαμάτα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ορεινή Τριφυλία [εικόνα & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό έλεγχο τίθεται η φωτιά που ξέσπασε, χθες στις 7 βράδυ, στην τοπική κοινότητα Σελλάς στην ορεινή Τριφυλία, ύστερα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πύρινη λαίλαπα, που απείλησε να κάψει το χωριό και έφθασε μέχρι το κοιμητήριο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες (26 βαθμούς Κελσίου είχε χθες η περιοχή) και οι δυνατοί άνεμοι, που συχνά πνέουν εκεί, ενέτειναν χθες την εξέλιξη της φωτιάς, ενώ άμεση υπήρξε η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων.

«Χθες, χρειάστηκε να γίνει προληπτική εκκένωση του χωριού για λίγες ώρες. Ξημερώνοντας, η κατάσταση ήταν καλύτερη, οι άνθρωποι επέστρεψαν στα σπίτια τους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξουδετερώνουν τις μικροεστίες. Την κατάσβεση, όμως, δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή, γεγονός που εμπόδισε και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να συνεχίσουν τις ρίψεις νερού σήμερα το πρωί» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπύραρχος της Π.Υ. Μεσσηνίας Δημήτριος Γεωργανάς.

Στην περιοχή ενεργούν 19 πυροσβεστικά οχήματα με 40 περίπου άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα οκτώ ανδρών.

Η φωτιά έως τώρα έχει κάψει 700 περίπου στρέματα θαμνώδους δασικής έκτασης και λίγα μεγάλα δένδρα (πουρνάρια, πεύκα κι έλατα).

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργανά, «η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία και σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

Καλαμάτα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ορεινή Τριφυλία [εικόνα & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Πηγή φωτο και βίντεο: ΘΑΡΡΟΣ News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλαμάτα πυρκαγιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ