Ο Σταθάκης επιβεβαιώνει: Εξετάζεται η αύξηση του συντελεστή έκτακτης εισφοράς - iefimerida.gr

Ο Σταθάκης επιβεβαιώνει: Εξετάζεται η αύξηση του συντελεστή έκτακτης εισφοράς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης τις πληροφορίες για αύξηση του συντελεστή έκτακτης εισφοράς, ενώ διέψευσε μόνο το ενδεχόμενο της αναδρομικότητας.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναδρομικής εισφοράς, συζητάμε όλα τα φορολογικά μέτρα με βάση το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει αύξηση του πλεονάσματος μέχρι το 2018», είπε ο κ. Σταθάκης μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι το Πάσχα θα υπάρξει συμφωνία. «Το καθολικό, γιατί αισιοδοξώ», είπε χαριτολογώντας με αφορμή την δήλωση που έκανε ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει σύγκλιση στα βασικά στοιχεία, για τα τέσσερα θέματα, το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια, τα οποία όπως είπε έχουν ωριμάσει.

«Δεν θέλουμε τα στεγαστικά δάνεια να αποτελέσουν αντικείμενο αγοραπωλησίας, αυτό προσπαθούμε», είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι «εν δυνάμει μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο τα ξένα funds, αν κάνουν σωστά τη δουλειά».

«Υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις, οι όροι που οι μισθωτοί συνεισφέρουν εδώ και 30 χρόνια στο ασφαλιστικό πρέπει να εξομοιωθούν και με άλλες ομάδες που έως τώρα δεν συνεισέφεραν... Θα πρέπει να πληρώνουν ανάλογα με το εισόδημά τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές», είπε για το Ασφαλιστικό. «Είναι ένα θέμα ότι δεν θα απολαμβάνουν ανάλογα προνόμια, θα πρέπει να κάνουμε διάλογο», σημείωσε.

«Είναι απόλυτα παραπλανητική η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε στις εκλογές Σεπτεμβρίου πράγματα μη εφαρμόσιμα. Δεν εφαρμόσαμε το σύνολο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, αλλά κάποια από τα μέτρα του, και εκλεχθήκαμε με βάση τη συμφωνία, δεν κρύψαμε κάτι», είπε ο κ. Σταθάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ