Τα Tweet του Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο: Να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, όχι να κλείσουν τα σύνορα - iefimerida.gr

Τα Tweet του Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο: Να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, όχι να κλείσουν τα σύνορα

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός της ζώνης Σένγκεν, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι η χώρα που σώζει καθημερινά δεκάδες ζώες, οπότε το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση.

Μέσω του Twitter, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «στο Συμβούλιο κορυφής εκπροσωπούμε με υπερηφάνεια την Ευρώπη του ανθρωπισμού, που έσωσε ένα εκατ. ζωές το 2015»

«Εκπροσωπούμε την Ελλάδα που αγκαλιάζει τους κατατρεγμένους του πολέμου, εκπροσωπούμε τους νησιώτες που σώζουν παιδιά με αυταπάρνηση», προσέθεσε.

«Πρέπει να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο κι όχι να κλείσουν τα σύνορα. Τα ανοιχτά σύνορα είναι κατάκτηση των Ευρωπαϊκών λαών», επεσήμανε, ακόμη και κατέληξε.

«Μαζί θα κρατήσουμε ασφαλή και ανοικτή την δημοκρατική Ευρώπη στην οποία ελπίζουν οι κατατρεγμένοι για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς».

Τα Tweet του Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο: Να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, όχι να κλείσουν τα σύνορα | iefimerida.gr 0
Τα Tweet του Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο: Να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, όχι να κλείσουν τα σύνορα | iefimerida.gr 1
Τα Tweet του Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο: Να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, όχι να κλείσουν τα σύνορα | iefimerida.gr 2
Τα Tweet του Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο: Να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, όχι να κλείσουν τα σύνορα | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Twitter προσφυγικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ