Ο Πούτιν συμφωνεί με τον Ορμπαν στο προσφυγικό -Ο Ούγγρος είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ο Πούτιν συμφωνεί με τον Ορμπαν στο προσφυγικό -Ο Ούγγρος είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδας, στο ζήτημα του προσφυγικού, συντάχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι συμφωνεί με τις απόψεις του Βίκτορ Ορμπαν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχθηκε τον Ούγγρο πρωθυπουργό στην κατοικία του στη Μόσχα την Τετάρτη. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν έθιξαν και το θέμα του προσφυγικού, ζήτημα στο οποίο ο Ορμπαν αποτελεί μία από τις πιο δυνατές «φωνές» κατά της πολιτικής της ΕΕ, λέγοντας πως οι πρόσφυγες απειλούν την εθνική ταυτότητα και ασφάλεια της χώρας του. Μάλιστα, αρκετές φορές έχει κατηγορήσει την Ελλάδα για αμέλεια των καθηκόντων της και έχει μιλήσει δημόσια για κλείσιμο των συνόρων.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία συμμερίζεται τις απόψεις της Ουγγαρίας στην προσφυγική κρίση, λέγοντας ότι «υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή ταυτότητά της». Ακόμη, τόνισε ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί αυτή η κρίση είναι η αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. «Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η καταστροφή της τρομοκρατίας. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα», συμπλήρωσε.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ θα αποκατασταθούν, αργά ή γρήγορα. Κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Ορμπαν, επιθυμούν την αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία, στην οποία έχει επιβάλει κυρώσεις η ΕΕ εξαιτίας της εμπλοκλής της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

Ο Ορμπαν εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές οι κυρώσεις δεν θα επεκταθούν φέτος, σημειώνοντας ότι στα μέσα της χρονιάς δεν θα υπάρχει λόγος για αυτό. «Ολοένα περισσότερες χώρες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ