Συνάντηση Μητσοτάκη- Αβραμόπουλου: Να αναλάβουν τα άλλα κράτη τις ευθύνες τους για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Συνάντηση Μητσοτάκη- Αβραμόπουλου: Να αναλάβουν τα άλλα κράτη τις ευθύνες τους για το προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να αναλάβουν και τα άλλα κράτη, τόσο της ΕΕ όσο και η Τουρκία, τις ευθύνες τους για την αντιμετώπιση του προσφυγικού τόνισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε τον Επίτροπο Μετανάστευσης στις Βρυξέλλες και ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την προσφυγική κρίση. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι ένα βασικό ζήτημα είναι το κατά πόσο τα κράτη-μέλη ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, κυρίως ως προς το κομμάτι που αφορά στη μετεγκατάσταση.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιληφθεί την ένταση του προβλήματος, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες, στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στην Ευρώπη.

«Οσο η χώρα μας είναι συνεπής στις δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καταδείξουμε, και σε αυτούς, που - πολλές φορές - μας κουνάνε το δάχτυλο, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο. Ότι και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις δικές της υποχρεώσεις. Ότι τα πολύ συγκροτημένα σχέδια που έχουν εκπονηθεί από την Επιτροπή, με δεσμευτικούς στόχους μετεγκατάστασης, πρέπει να ολοκληρωθούν και να υλοποιηθούν από τα κράτη – μέλη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι και η Τουρκία πρέπει να αναλάβει και αυτή τις δικές της δεσμεύσεις σε σχέση με την ανάσχεση των προσφυγικών ροών.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ ότι είναι παντελώς άνευ αντικειμένου η συζήτηση για τη μετακίνηση των φυσικών γεωγραφικών συνόρων της Ελλάδος και της Ευρώπης στα βόρεια σύνορά μας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Κομισιόν και η Ανγκελα Μέρκελ έχουν τοποθετηθεί κατά της προοπτικής του κλεισίματος των βορείων συνόρων της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ