Κινέζικο μοσχάρι με σάλτσα σόγιας - iefimerida.gr

Κινέζικο μοσχάρι με σάλτσα σόγιας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μια συνταγή εξπρές που θα σας δώσω. Θέλει κάτι λιγότερο από 20 λεπτά συνολικά ώσπου να βάλετε αυτό το υπέροχο φαγητό στο πιάτο σας, ή στο μπολ σας.

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες, μη φοβάστε τα υλικά, δοκιμάστε τα, έστω για πρώτη φορά!


Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κομμάτια μοσχάρι φιλέτο
  • 3 κουταλιές σούπας σόγια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 καρότο
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού nuoc-mâm (στα σούπερ μάρκετ)
  • Λίγους σπόρους σουσάμι
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι από σουσάμι
  • Φρέσκο κόλιαντρο
  • Ολα αυτά τα υλικά τα πουλάνε σε σούπερ μάρκετ και ασιατικά καταστήματα

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λωρίδες
Κινέζικο μοσχάρι με σάλτσα σόγιας | iefimerida.gr 1
  • Κόψτε τα φιλέτα σε λωρίδες, κάπως έτσι
Κινέζικο μοσχάρι με σάλτσα σόγιας | iefimerida.gr 2
  • Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το κρέας με το λάδι
  • Ανακατέψτε και αφήστε να ροδίσει για 3 λεπτά το πολύ
  • Ρίξτε τα λαχανικά και αφήστε τα να πάρουν χρώμα όλα μαζί, άλλα 3 λεπτά
  • Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα ψαριού, άλλα 3 λεπτά
  • Είναι έτοιμο!
  • Ψιλοκόψτε και ρίξτε από πάνω φρέσκο κόλιαντρο
  • Σερβίρετε με ρύζι κανονικό, με ρύζι μπασμάτι αρωματικό, με νουντλς ασιατικά

Μακαρόνια κινέζικα

Αγοράστε ένα πακετάκι μακαρόνια κινέζικα

Βράστε τα για 5 λεπτά, σε αλατισμένο νερό που βράζει

Σουρώστε τα και κρυώστε τα κάτω από νερό της βρύσης

Βάλτε τα στο γουόκ μαζί με το κρέας και σερβίρετε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ