Σταθάκης: Μεταβατική περίοδο για την πώληση των ευαίσθητων κόκκινων δανείων θέλει η Ελλάδα - iefimerida.gr

Σταθάκης: Μεταβατική περίοδο για την πώληση των ευαίσθητων κόκκινων δανείων θέλει η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα, που αγωνίζεται να διαχειριστεί ένα σύνολο κόκκινων δανείων αξίας άνω των 100 δισ. ευρώ, επιθυμεί να βάλει ένα πλαφόν στις πωλήσεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Κόντρα στις εκκλήσεις των δανειστών για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς, ο Γ. Σταθάκης δήλωσε στο Bloomberg πως η κυβέρνηση επιθυμεί να θέσει περιορισμούς στην πώληση τέτοιων δανείων σε distressed funds, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε με τους πιστωτές, η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει μια δυναμική αγορά για μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να άρει τυχόν μη απαραίτητα νομικά ή άλλα εμπόδια στη διάθεσή τους από τις τράπεζες.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι πως έχουμε ήδη ανοίξει το 50% της αγοράς των τοξικών δανείων», ανέφερε ο κ. Σταθάκης. «Θέλουμε να υπάρξει μια μακρά μεταβατική περίοδος για τις ευαίσθητες κατηγορίες, όπως τα στεγαστικά, τα μικρά καταναλωτικά δάνεια, καθώς και τα δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαμάχη με τους πιστωτές για μια σειρά ενεργειών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι ενέργειες αυτές θα ανοίξουν το δρόμο για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ευρωζώνης και για τις συζητήσεις περί ελάφρυνσης του χρέους. Στο θέμα των "κόκκινων" δανείων, η τελευταία συμφωνία προβλέπει την προστασία ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά το εύρος των περιορισμών παραμένει ζήτημα που υπόκειται στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταθάκης κόκκινα δάνεια Bloomberg
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ