Έρχονται νέες συλλήψεις για φοροδιαφυγή μισού εκατομμυρίου ευρώ - iefimerida.gr

Έρχονται νέες συλλήψεις για φοροδιαφυγή μισού εκατομμυρίου ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται 42 επιχειρηματίες με συνολικές οφειλές 10 εκ. ευρώ, ενώ σε άλλους δύο έχει δοθεί διορία 48 ωρών για να πληρώσουν ΦΠΑ ύψους 573.000 ευρώ, διαφορετικά θα συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», ο ένας από τους δύο Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες δεν έχει υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ από τον Ιούνιο και χρωστάει συνολικά 400.000 ευρώ. Ο δεύτερος επιχειρηματίας δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ από τον περασμένο Απρίλιο και η οφειλή του ανέρχεται στα 173.000 ευρώ. Μάλιστα, έχει δοθεί 48ωρη και στους δύο για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία. Αν αυτό δεν συμβεί μέχρι και την Πέμπτη, τότε την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Να σημειωθεί ότι η Οικονομική Αστυνομία έχει ετοιμάσει φακέλους για 42 επιχειρηματίες, που θα προωθηθούν για τα περαιτέρω στους οικονομικούς εισαγγελείς, με τα συνολικά χρέη τους προς το Δημόσιο να ανέρχονται στα 10,6 εκατ. ευρώ. Για όλες αυτές τις υποθέσεις έχουν ασκηθεί μηνύσεις, ωστόσο δεν έφτασαν ποτέ στο δικαστήριο. Με τον νέο φορολογικό νόμο, όμως, οι οικονομικοί εισαγγελείς μπορούν να διατάξουν άμεσα την σύλληψή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ