Με Σινούκ για επιθεώρηση του hotspot της Λέρου ο Πάνος Καμμένος [βίντεο] - iefimerida.gr

Με Σινούκ για επιθεώρηση του hotspot της Λέρου ο Πάνος Καμμένος [βίντεο]

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Λέρο βρέθηκε, μετά το Σχιστό, ο Πάνος Καμμένος, για να επιθεωρήσει τους χώρους στην περιοχή Λεπίδων, όπου θα δημιουργηθεί και το κέντρο καταγραφής προσφύγων.

Ο υπουργός Αμυνας, που έφτασε στο νησί με Σινούκ, συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον Συντονιστή του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στο αεροδρόμιο τον κ. Καμμένο τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Λέρου, ο αντιδήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, σύμφωνα με το lerosnews.gr.

Ο δήμαρχος του νησιού εξήγησε στον κ. Κάμμενο πως η συνεργασία για την δημιουργία του hotspot «γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να μην ξαναζήσουμε τα καλοκαιρινά φαινόμενα στο Λακκί», υπογραμμίζοντας πως αναμένει την υλικοτεχνική υποστήριξη του δήμου και την πρόσληψη προσωπικού μόνο από το νησί. Τη δέσμευσή του προς αυτά τα αιτήματα δήλωσε ο υπουργός Αμυνας.

Με καθυστέρηση 3 ωρών έφτασε στη Χίο και στο «HELPE VILLAGE» στο Χαλκειός ο κ. Καμένος, όπως σημειώνει το politischios.gr.

Τον υπουργό υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, καθώς και ο Διοικητής της 96ΑΔΤΕ και της Αστυνομίας. Ο κ. Καμένος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες, με τους εκπροσώπους Μ.Κ.Ο., δεκάδες εθελοντές και στελέχη του στρατού, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ευρυθμία του κέντρου.

Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους και να διαπιστώσει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται τα στάδια της καταγραφής και της διαμονής των μεταναστών και προσφύγων.

«Μετά από 10 ημέρες από την ανακοίνωση της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό είμαστε σήμερα εδώ, για να συγχαρώ δημόσια όλους όσους βοήθησαν γιατί ανταποκρίθηκαν σε αυτό το μεγάλο στοίχημα το οποίο έβαλε η Ελλάδα και ανέλαβε να εκτελέσει το Υπ. Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία. Συγχαίρω τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφειάρχη αλλά και τον λαό της Χίου που συνεργάστηκαν με τις ένοπλες δυνάμεις και μπορέσαμε να έχουμε έτοιμο το hotspot», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

«Από σήμερα σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα λειτουργήσει ειδικό χώρος για τα παιδιά. Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και σε συνεργασία με τη συμφωνία που υπογράψαμε με το ΝΑΤΟ, έχουμε μπει σε έναν δρόμο για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό σεβόμενοι πάντα τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των προσφύγων», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Καμμένος επιθεώρηση hotspots Λέρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ