Μέρκελ: Θα πιέσω με όλες μου τις δυνάμεις για να μην κλείσουν τα σύνορα στα Σκόπια - iefimerida.gr

Μέρκελ: Θα πιέσω με όλες μου τις δυνάμεις για να μην κλείσουν τα σύνορα στα Σκόπια

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένη να πιέσει για την εφαρμογή της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, στη Σύνοδο αυτής της εβδομάδας, δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ.

Η Καγκελάριος όμως παραδέχθηκε ότι η εναλλακτική λύση είναι το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων, για να περιοριστούν οι ροές προσφύγων προς την Ευρώπη, κάτι που- προειδοποίησε- θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Ενωση.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, η Καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι η Σύνοδος δεν αφορά μία νέα συμφωνία για τις ποσοστώσεις για τη διανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ότι αυτό θα ήταν «γελοίο», με δεδομένο ότι λιγότεροι από 1.000 έχουν μετεγκατασταθεί υπό το υφιστάμενο σχέδιο.

Αντί για αυτό, ανέφερε, η Σύνοδος αφορά το αν το σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα αίτια της μετανάστευσης ή αν η Ενωση θα πρέπει «να παραιτηθεί και αντί για αυτό να κλείσει τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας, με όλες τις συνέπειες που αυτό θα είχε για την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ζώνη Σένγκεν».

«Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις την Πέμπτη και την Παρασκευή για την ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας, καθώς είναι ο σωστός τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε αυτό», τόνισε ακόμη η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ σύνορα προσφυγικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ