Μια «Εκθεση σε 7"»-Ο φωτογράφος Λεωνίδας Κουργιαντάκης φωτογραφίζεται μέσα στα έργα του, στο Μουσείο Μπενάκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια «Εκθεση σε 7"»-Ο φωτογράφος Λεωνίδας Κουργιαντάκης φωτογραφίζεται μέσα στα έργα του, στο Μουσείο Μπενάκη [εικόνες]

Εκθεση Λεωνίδας Κουργιαντάκης 01
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου, στην Κουμπάρη (Κολωνάκι), μια έκθεση φωτογραφίας με τον φωτογράφο σε ενεργό ρόλο μέσα στο κάθε έργο.

Τοποθετώντας τον εαυτό του μέσα στις φωτογραφίες αποτύπωσης του Μουσείου Μπενάκη, ο Λεωνίδας Κουργιαντάκης μετέτρεψε, σε μια στιγμή έμπνευσης, μια επαγγελματική εργασία σε ένα εν δυνάμει καλλιτεχνικό έργο.

Θέμα, μ’ άλλα λόγια της έκθεσης είναι η ενσαρκωμένη ματιά του φωτογράφου μέσα στη δική του φωτογραφία, αλλά και μέσα στον εκθεσιακό και εργασιακό χώρο του.

Η έκθεση επιχειρεί να προσδιορίσει με παιχνιδιάρικο τρόπο τον φωτογράφο ως βλέμμα, ως σώμα και ως επάγγελμα. Εν τέλει, προσφέρει ένα φωτογραφικό, καλλιτεχνικό και εικαστικό σχόλιο πάνω στον ρόλο και τη λειτουργία του Μουσείου και κατ’ επέκταση στην έννοια του εκθέτειν, αλλά και μια σειρά αυτόνομων φωτογραφικών και εικαστικών έργων.

Την έκθεση επιμελείται ο Σπύρος Γιανναράς.

Η έκθεση
Εκθεση σε 7", του Λεωνίδα Κουργιαντάκη
Μουσείο Μπενάκη-Κεντρικό Κτίριο: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, Αθήνα
Εγκαίνια: 10 Φεβρουαρίου, στις 20.00
Διάρκεια: 11/02-03/04
Τιμές εισιτηρίων: 3 ευρώ και 5 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ