Ετοιμο το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό - iefimerida.gr

Ετοιμο το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήρως έτοιμο προς παραλαβή είναι το Κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό, το οποίο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχτεί σε πρώτη φάση 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, στα δύο ανακαινισμένα κτίρια θα μπορούν να κατοικούν 250 άτομα, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές θα κατοικούν ακόμα 950 άτομα. Παράλληλα θα υπάρξει και ειδικός χώρος για τη φιλοξενία 200 ασυνόδευτων παιδιών.

Στο Κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό έχουν δημιουργηθεί δύο ξεχωριστά ιατρεία, ένα για τους άνδρες και ένα για γυναίκες και παιδιά, καθώς και δύο κτίρια εστίασης και υγιεινής, όπου θα μπορούν να τρώνε ταυτόχρονα 400 άτομα.

Έχει γίνει πρόβλεψη και για χώρους προσευχής, οι οποίοι θα βρίσκονται σε δύο μεγάλες σκηνές στο παλιό στρατόπεδο.

«Σε 12 ημέρες καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπές κέντρο φιλοξενίας», είπε στο MEGA ο συνταγματάρχης Μηχανικού ΑΣΔΕΝ Μιχάλης Κλούβας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ