Στο ΣτΕ προσφεύγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Λέει «όχι» στο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Λέει «όχι» στο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οχι» στο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων ως αντίθετου στην Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Σύνταγμα, αλλά και την Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, λέει η περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Ιατρικός σύλλογος Κορίνθου, γιατροί, ξενοδόχοι και δικηγόροι με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οπως υποστηρίζουν, η περιφέρεια Πελοποννήσου στερείται νομίμων χώρων διάθεσης των απορριμμάτων και η απόρριψή τους γίνεται σε ανεξέλεγκτους χώρους και μη ασφαλείς για το περιβάλλον.

Στην προσφυγή τους, οι πολίτες υποστηρίζουν ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μοναδική περιφέρεια που διαθέτει περιφερειακό σχεδιασμό για τα απόβλητα, σύμφωνο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ωστόσο το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις «ως προς την υπαγωγή του σε διαδικασία στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης», ενώ έχει και σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Μάλιστα όπως λένε, δεν έχει προηγηθεί περιβαλλοντική εκτίμηση με συνέπεια το σχέδιο να είναι τυπικά αλλά και ουσιαστικά άκυρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ