Ενας ενδιαφέρων τρόπος για να τρώει κανείς μακαρόνια! Το σπαγγέτι απογειώνεται από τη γεύση του μπέηκον και παίρνει το σχήμα μιας τάρτας επιχρυσωμένης.
Είναι ένα αυθεντικό ιταλικό πιάτο, μια πίτα χωρίς φύλλο. Την εντόπισα και στις συνταγές του Τζέημι Ολιβερ, χωρίς φύλλο επίσης. Η δική μου συνταγή είναι τρομερά εύκολη και, νομίζω, η νοστιμότερη.
Για 4 άτομα
- 250 γραμμάρια σπαγγέτι
- 2 αυγά
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 250 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- Λίγα φύλλα μαϊντανό
- 130 γραμμάρια μπέηκον ποιοτικό
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βράστε τα μακαρόνια σε πολύ νερό, αλατισμένο
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος
- Προσθέστε και το γάλα
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα τηγάνι ροδίστε το μπέηκον με μια σταγόνα λάδι
- Στραγγίστε τα μακαρόνια
- Στο μπολ προσθέστε τα μακαρόνια, το τριμμένο τυρί και το μπέηκον
- Τρίψτε από πάνω το μοσχοκάρυδο και βάλτε μαϊντανό
- Ανακατέψτε απαλά να διαχυθούν παντού τα υγρά
- Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι
- Βάλτε στο φούρνο για 25 λεπτά
Είναι ένα υπέροχο φαγητό και για την επόμενη ημέρα στο γραφείο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο