Signore-Οι γυναίκες του Γιώργου Γκιζάρη παίζουν με το φως και την καθημερινή ζωή [εικόνες] - iefimerida.gr

Signore-Οι γυναίκες του Γιώργου Γκιζάρη παίζουν με το φως και την καθημερινή ζωή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκθεση αφιερωμένη στις γυναίκες και στον ρόλο τους στην καθημερινότητα όλων μας. Μέσα από τα μάτια και τον φωτογραφικό φακό ενός άνδρα. Στον χώρο τέχνης «-ισμός», στο Γκάζι.

Signore είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης του Γιώργου Γκιζάρη και πρόκειται για μια παρουσίαση της γυναίκας, κατά την αντίληψη ενός άντρα φωτογράφου, όπως αυτή δρα και κινείται σε σχέση με τον χρόνο και τον τόπο.

Signore-Οι γυναίκες του Γιώργου Γκιζάρη παίζουν με το φως και την καθημερινή ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η έκθεση εννοιολογικά χωρίζεται σε τρεις ενότητες: πορτρέτα, φωτογραφία δρόμου και γυναικεία παρουσία. Στόχος της έκθεσης είναι να δείξει με σφιχτό και, κατά το δυνατόν, σφαιρικό τρόπο τη γυναικεία ύπαρξη και οντότητα στην καθημερινή ζωή. Η πρώτη θεματική σχολιάζει τον χαρακτήρα, η δεύτερη τη δράση και η τρίτη τον συμβολισμό της γυναικείας φύσης.

Signore-Οι γυναίκες του Γιώργου Γκιζάρη παίζουν με το φως και την καθημερινή ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αναλογικές και ψηφιακές ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες.

Signore-Οι γυναίκες του Γιώργου Γκιζάρη παίζουν με το φως και την καθημερινή ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Την έκθεση προλογίζει ο Γενικός Έφορος –αρμόδιος καλλιτεχνικών θεμάτων- της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας, Κυριάκος Κόκκος.

Signore-Οι γυναίκες του Γιώργου Γκιζάρη παίζουν με το φως και την καθημερινή ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Επιμελητής: Γιώργος Γκιζάρης

Ο Γιώργος Γκιζάρης: Απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας, Γραμμάτων και Τεχνών και Οπτικοακουστικών Μέσων των Πανεπιστημίων Paris IV- Sorbonne και Paris VIII-Vincennes. Απόφοιτος της Σχολής Ξεναγών Αθηνών. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα υποκριτικής στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, Πιάνου και Μονωδίας στο Ελληνικό Ωδείο. Σπούδασε Καλλιτεχνική Φωτογραφία και Τεχνικές Σκοτεινού Θαλάμου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και στο Φωτογραφικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου. Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές καθώς και σε πολιτιστικά δρώμενα. Εχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του έχει δημοσιευτεί σε φωτογραφικά λευκώματα και περιοδικά. Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας ΦΩΣ (1998) και ΦΠΚΠ (Φωτογραφικό Πολιτιστικό Κέντρο Πειραιά, 2001). Τακτικό μέλος της ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία) και ΦΚΘ (Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

Η έκθεση
SIGNORE, του Γιώργου Γκιζάρη
Χώρος Τέχνης «-ισμός»: Ευπατριδών 17 & Τριπτολέμου 7, Γκάζι, τηλ. 210 3463990
Εγκαίνια: 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μμ
Διάρκεια: 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2016
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή (18.00-22.00), Σάββατο & Κυριακή (14.00-20.00)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα φωτογραφία Ζωή Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ