«Αν έρθουν οι αγρότες θα δουν τον Φλαμπουράρη» -Τι απαντά το Μαξίμου - iefimerida.gr

«Αν έρθουν οι αγρότες θα δουν τον Φλαμπουράρη» -Τι απαντά το Μαξίμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχουμε ραντεβού, θα δουν τον Φλαμπουράρη. Αυτή είναι λίγο πολύ η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στην ανακοίνωση των αγροτών ότι κατεβαίνουν στην Αθήνα να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού, αν έρθουν να παραδώσουν το ψήφισμά τους δεν θα δουν τον πρωθυπουργό αλλά κάποιον άλλον, ίσως τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου μιλώντας στο iefimerida.gr

Ξεκινάει ο διάλογος με επιφυλάξεις εκατέρωθεν

Ραγδαίες εξελίξεις στο αγροτικό ζήτημα, καθώς, αντιπροσωπεία αγροτών κατεβαίνει στην Αθήνα για να παραδώσει κατάλογο αιτημάτων για να ξεκινήσει η διαδικασία διαλόγου με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν 52 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, ενώ η Νίκαια παραμένει εκτός της κίνησης αυτής.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας υπήρξε η πληροφορία πως αντιπροσωπεία αγροτών κατεβαίνει στην Αθήνα για να παραδώσει κατάλογο αιτημάτων προς την κυβέρνηση ούτως ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Ο Τάκης Πεδερέτος, μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού, επιβεβαίωσε την είδηση μιλώντας στην ΕΡΤ:

«Έχουμε στείλει αντιπρόσωπο στην γραμματεία της κυβέρνησης. Θα θέσει τα αιτήματά μας απαντώντας στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο. Εκείνος θα ορίσει τη μέρα και την ώρα».

Σημείωσε, ακόμη, ότι με την πρωτοβουλία αυτή συντάσσονται 52 μπλόκα από όλη την Ελλάδα (σε αυτή δεν συμμετέχει το μπλόκο της Νίκαιας) και πρόσθεσε ότι τα αιτήματα βασίζονται στις προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων Ελλάδας. Ο κ. Πεδερέτος δήλωσε ότι «πρόθεσή μας είναι να είμαστε όλοι στον διάλογο».

Πάντως, ο Δημήτρης Δημογιάννης, από τον Παμφθιωτικό Αγροτικό Σύλλογο, μιλώντας στο lamiareport, έδωσε χαρακτήρα τελεσιγράφου στην κίνηση αυτή:

«Δεν θα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Θα παραδώσουμε τα αιτήματα και θα φύγουμε. Δίνουμε στο Μαξίμου προθεσμία 48 ωρών για να μας απαντήσει επί των αιτημάτων μας. Από αυτό θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση μας....».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ λίγο αργότερα, ο κ. Δημογιάννης τόνισε ότι δεν έχουν και δεν θέλουν ραντεβού με τον κ. Τσίπρα.

«Μεταφέρω ένα έγγραφο που έχει κοστολογημένες προτάσεις. Μόνο εφόσον η κυβέρνηση αποδέχεται τις προτάσεις μας θα κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση που τόσες ημέρες λέει ότι δεν προσερχόμαστε στο διάλογο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σήμερα απλά θα καταθέσουμε το έγγραφο με τις προτάσεις μας και θα πάρουμε πρωτόκολλο, δεν έχουμε ραντεβού με κανέναν. Οι προτάσεις μας ειναι σοβαρές και κοστολογημένες, είναι από μηδενική βάση, δεν έχουν καμία σχέση με το σχέδιο Κατρούγκαλου. Είμαστε οι πρώτοι που καταθέτουμε προτάσεις».

Τέλος, ο κ. Δημογιάννης αποκάλυψε ότι η επόμενη κίνηση των αγροτών αν δεν εκπληρωθούν τα αιτήματά του είναι να στρέψουν τις ρόδες των τρακτέρ τους προς την Αθήνα.

Τα βλέμματα, τώρα, εστιάζονται στη σημερινή συνέλευση που θα γίνει αργά το απόγευμα στη Νίκαια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου αγρότες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ