Vault-Αμήν! Οι τελευταίοι εναπομείναντες του κλήρου, με ποίμνιο το κοινό [εικόνες] - iefimerida.gr

Vault-Αμήν! Οι τελευταίοι εναπομείναντες του κλήρου, με ποίμνιο το κοινό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι όλα στον κόσμο της εκκλησίας καλώς καμωμένα; Η απάντηση, με πολύ χιούμορ, στην σκηνή του πολυχώρου Vault.

Το «ΑΜΗΝ» της Αλκυόνης Βαλσάρη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού, παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη και είναι μια ξεκαρδιστική σάτιρα που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της Εκκλησίας.

Μια καθαρόαιμη κωμωδία με γρήγορους ρυθμούς, απροσδόκητες εναλλαγές, διαδραστικότητα με το κοινό και πολλές εκπλήξεις που δεν σταματάς να γελάς από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της παράστασης.

Vault-Αμήν! Οι τελευταίοι εναπομείναντες του κλήρου, με ποίμνιο το κοινό [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Δυο βιρτουόζοι ηθοποιοί, Ερμόλαος Ματθαίου και Ερνέστος Βουτσίνος, δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας καθώς εναλλάσσονται πολλούς ρόλους αναπαριστώντας εικόνες από ιστορίες εκκλησιαστικής «παράκρουσης» και «μαρτυρίου», ενώ κηρύττουν με τρόπο εύληπτο κι ευλαβικό όλα τα εκκλησιαστικά γεγονότα, όπως, ίσως, δεν έγιναν ποτέ.

Ο ιδιαίτερος κόσμος των δύο αυτών ανθρώπων, ξεδιπλώνεται μπροστά στο κοινό που συμμετέχει στην παράσταση ως ποίμνιο.
«Το ΑΜΗΝ ως καθαρόαιμη σάτιρα, αναδεικνύει και στηλιτεύει τα «κακώς κείμενα» στην Εκκλησία. Έτσι, ενώ διασκεδάζει, καταφέρνει καίρια πλήγματα στις υπερεκκλησιαστικές φιλοδοξίες του επαγγελματικού κλήρου» σχολιάζει ο σκηνοθέτης της Δημήτρης Κομνηνός.

«Λοιδωρεί την ωραιοπάθεια και τον άκρατο ναρκισσισμό εκπροσώπων της Εκκλησίας που συχνά ενδύονται τον θρησκευτικό μανδύα για να τονίσουν την αυτοπροβολή τους καθώς εκστομίζουν, άκριτα και αυθαίρετα, πύρινα κηρύγματα μίσους, εξω από κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας, προάγοντας, έτσι, την περιφρόνηση του πλησίον, την διαπόμπευση των άλλων, την κατάκριση και την ιεροκατηγορία δημιουργώντας καταστροφικές σχέσεις μεταξύ των πιστών».

Vault-Αμήν! Οι τελευταίοι εναπομείναντες του κλήρου, με ποίμνιο το κοινό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Έργο κοφτερά αιχμηρό, πλούσιο σε βαθύτερα καίρια μηνύματα, καθώς καυτηριάζει την εμπορευματοποίηση της πίστης, ενώ παράλληλα καταγγέλλει τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία του επαγγελματικού κλήρου.

Η παράσταση
Αμήν
Κείμενο: Αλκυόνη Βαλσάρη
Σκηνοθεσία / φωτισμοί: Δημήτρης Κομνηνός
Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου, Ερνέστος Βουτσίνος
Δευτέρα,Τρίτη (21:15)
VAULT THEATRE PLUS Μελενίκου 26 Βοτανικός, Τηλ. 213 0356472

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αμήν Vault Δημήτρης Κομνηνός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ