Πάνω από 6 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι το 2012 θα μείνουν άνεργοι - iefimerida.gr

Πάνω από 6 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι το 2012 θα μείνουν άνεργοι

ΕΒΕΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαιτέρως επιφυλακτική είναι η στάση της κοινωνίας σχετικά με την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, φοβούμενη ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση, όπως προκύπτει από έρευνα για λογαριασμό του ΕΒΕΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, 6 στους 10 πολίτες δηλώνουν πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες φοβούνται πως το 2012 θα χάσουν την δουλειά τους, καταδεικνύοντας το ανασφαλές οικονομικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, το 64% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι το 2012 είναι πιθανό να χάσουν την δουλειά τους. Η ανασφάλεια σχετικά με το ζήτημα αυτό φαίνεται να μην κάνει φυλετικές διακρίσεις πλέον, καθώς τόσο το 33% των γυναικών όσο και το 33% των ανδρών δήλωσαν ότι διατηρούν τέτοιου είδους φοβίες.

Ένα από τα βασικότερα κοινωνικά προβλήματα είναι τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας τα οποία εντείνουν την ανασφάλεια των πολιτών σχετικά με την διατήρηση των θέσεων εργασίας σε μελλοντικές, ακόμα και βραχυπρόθεσμες, περιόδους.

Επίσης, η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα οδηγήσει την χώρα σε βαθύτερη ύφεση σύμφωνα με το 53% των πολιτών, ενώ μόλις το 18% υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ