Σε περίπτωση αιφνίδιας πείνας ή θέλησης να φάτε ελαφριά, η λύση μιας φέτας σολωμού με κατιτίς μοιάζει ιδανική. Στη θέση του κατιτίς σας προτείνω να κάνετε τηγανίτες ειδικού σκοπού, τα διάσημα blinis.
Υλικά
- 4 φέτες σολωμός καπνιστός
- 1 λεμόνι
- Λίγο σχοινόπρασσο
- Ροζ πιπέρι σε κόκους
Για τα blinis
- 130 γραμμάρια αλεύρι
- 130 γραμμάρια γάλα
- Ελάχιστο αλάτι
- Ελάχιστη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ (1 κουταλιά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη
- Ρίξτε το μπέικιν πάουντερ και το γάλα
- Προσθέστε τον κρόκο αυγού μόνο
- Χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη να γίνει χυλός για τηγανίτες
- Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού, να γίνει μαρέγκα
- Το προσθέτετε στον χυλό, απαλά
- Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο
- Τοποθετήστε τον χυλό σε μικρές επιφάνειες-τηγανίτες
- Μόλις ροδίσουν ελαφρά, γυρίστε τα blinis
- Κάντε πολλά, προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο κάθε φορά, να μη ρουφάνε σαν σφουγγάρι
- Προσοχή, ψήνονται πολύ γρήγορα, βγάλτε τα εγκαίρως
- Τα Blinis μπορούν να ξαναζεσταθούν στον φούρνο μικροκυμάτων, αν χρειαστεί
- Κόψτε τον σολωμό και βάλτε όσο θέλετε πάνω στο blinis
- Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού, κόκκους ροζ πιπεριού και κομμένο σχοινόπρασσο
- Μπορείτε να σερβίρετε τα blinis σας και με ταραμά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο