Σε περίπτωση αιφνίδιας πείνας ή θέλησης να φάτε ελαφριά, η λύση μιας φέτας σολωμού με κατιτίς μοιάζει ιδανική. Στη θέση του κατιτίς σας προτείνω να κάνετε τηγανίτες ειδικού σκοπού, τα διάσημα blinis.
Υλικά
- 4 φέτες σολωμός καπνιστός
- 1 λεμόνι
- Λίγο σχοινόπρασσο
- Ροζ πιπέρι σε κόκους
Για τα blinis
- 130 γραμμάρια αλεύρι
- 130 γραμμάρια γάλα
- Ελάχιστο αλάτι
- Ελάχιστη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ (1 κουταλιά)
![Σολωμός με τηγανίτα σπιτική | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-02/blinis-maison2.jpg?itok=AqcLGTmZ)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη
- Ρίξτε το μπέικιν πάουντερ και το γάλα
- Προσθέστε τον κρόκο αυγού μόνο
- Χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη να γίνει χυλός για τηγανίτες
- Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού, να γίνει μαρέγκα
- Το προσθέτετε στον χυλό, απαλά
- Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο
- Τοποθετήστε τον χυλό σε μικρές επιφάνειες-τηγανίτες
- Μόλις ροδίσουν ελαφρά, γυρίστε τα blinis
- Κάντε πολλά, προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο κάθε φορά, να μη ρουφάνε σαν σφουγγάρι
- Προσοχή, ψήνονται πολύ γρήγορα, βγάλτε τα εγκαίρως
- Τα Blinis μπορούν να ξαναζεσταθούν στον φούρνο μικροκυμάτων, αν χρειαστεί
![Σολωμός με τηγανίτα σπιτική | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-02/blinis-maison.jpg?itok=UdxAfOux)
![Σολωμός με τηγανίτα σπιτική | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-02/blinis-maison-au-saumon-fume-2-.jpg?itok=NaNExZXT)
- Κόψτε τον σολωμό και βάλτε όσο θέλετε πάνω στο blinis
- Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού, κόκκους ροζ πιπεριού και κομμένο σχοινόπρασσο
- Μπορείτε να σερβίρετε τα blinis σας και με ταραμά
![Σολωμός με τηγανίτα σπιτική | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-02/blini-03.jpg?itok=yD2MSlaD)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο