«Θα ψηφίσει ο Σαμαράς αυτόν που παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο;» - iefimerida.gr

«Θα ψηφίσει ο Σαμαράς αυτόν που παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο;»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί από χθες το βράδυ στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας το ενδεχόμενο να στηριχτεί από τον κ. Αντώνη Σαμαρά ο κ.Παναγιώτης Ρουμελιώτης (εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ) για την θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Ρουμελιώτης διετέλεσε κορυφαίος υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου την δεκαετία του 80 και μάλιστα σε οικονομικά υπουργεία. Όπως σημειώνουν κομματικά στελέχη «ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που την εποχή εκείνη έβαλαν την Ελληνική οικονομία στο δρόμο προς τον γκρεμό».

Ενα ακόμα επιχείρημα όμως που θέτουν μέσα στη Ν.Δ. είναι ότι ο κ. Ρουμελίωτης ήταν ένα από τα πρόσωπα που η Νέα Δημοκρατία παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ο κ. Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε ποτέ γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1989 τον είχε διορίσει ευρωβουλευτή και το Ευρωκοινοβούλιο δεν έδωσε άδεια να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Ο κ. Ρουμελιώτης κατηγορήθηκε για παράβαση του νόμου περί Ευθύνης υπουργών γιατί από τη θέση του ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας την περίοδο 1987 -1989 «με πράξεις και παραλείψεις του κατόρθωσε να καθστερήσει για πολύ καιρό ο έλεγχος στην Τράπεζα Κρήτης και έτσι έβλαψε τα συμφέροντα του Κράτους, συμφέροντα τα οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι οικονομικά, για τη θεμελίωση της αντικειμενικής υποστάσεως του αδικήματος».

«Ανάμεσα στους 170 που ψήφισαν την παραπομπή του ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς ως βουλευτής Μεσσηνίας. Είναι δυνατόν αυτόν που τότε παρέπεμψε σήμερα να τον προτείνει η να τον αποδεχθεί για πρωθυπουργό;» έλεγε κομματικός παράγοντας.

Ενδεικτικό του κλίματος στη Νέα Δημοκρατία είναι και το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου με τίτλο «Ο Παπανδρέου θέλει στο Μαξίμου άνθρωπο του ΔΝΤ». Πάντως κι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ αποχωρώντας χθες βράδυ από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού όταν ρωτήθηκε για το πρόσωπο του κ.Ρουμελιώτη απάντησε με ένα αρνητικό νεύμα, όπως σημειώνουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ