Περιττό να σας ξαναπώ πόσο παχαίνει το λευκό ρύζι. Υπόκειται σε ειδική επεξεργασία, ώστε να απαλλαγεί από τον φλοιό του και χάνει τις φυτικές του ίνες, μένει μόνο το φούσκωμα στο στομάχι για μας.
Φάτε το ρύζι που διατήρησε τον φλοιό του, στην παρακάτω συνταγή.
Θα δείτε ότι προτείνω να ενισχύσετε το πιάτο με κουρκουμά και κάρι. Μην τα φοβηθείτε, χρησιμοποιείστε τα και googlάρετε να δείτε πόσο χρήσιμα είναι για την υγεία σας.
Υλικά
- 500 γραμμάρια χοιρινό σπάλα, κομμένο
- 2 μεγάλα καρότα, βιολογικά
- 200 γραμμάρια αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι ρύζι ολικής, με τον φλοιό του
- 1 κομμάτι φλούδα κανέλλα
- Μισό κουταλάκι κουρκουμά
- Μισό κουταλάκι τζίτζερ σε σκόνη
- Μισό κουταλάκι κάρι σε σκόνη
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα καρότα και τα κρεμμύδια
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρέας
- Μόλις πάρει χρώμα, ρίξτε τα κρεμμύδια
- Προσθέστε τον κουρκουμά, την κανέλλα, το τζίτζερ και το κάρι
- Αφήστε να ξεχειλίσουν τα αρώματα
- Αλάτι και πιπέρι
- Ρίξτε νερό να σκεπάσει το κρέας
- Κλείστε το καπάκι και αφήστε να βράσει 1 ώρα περίπου
- Στο μέσον της βράσης προσθέστε τα καρότα και τον αρακά
- Ρίξτε και το ρύζι ολικής, χρειάζεται 30 λεπτά!
- Προσοχή στα υγρά: αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό
- Είναι ένα πλήρες πιάτο: έχει κρέας και λαχανικά, μοναδικά!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο