Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 8 Φεβρουαρίου, στην Ελλάδα και στον κόσμο.
1404

Γεννιέται ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.
1828

Γεννιέται ο Ιούλιος Βερν στο Ναντ της Γαλλίας.
1833

Με Βασιλικό διάταγμα του Όθωνα, «περί ρυθμίσεως του νομισματικού συστήματος», η Δραχμή αντικαθιστά τον Φοίνικα.
1912

Απογειώνεται από το Ρουφ το πρώτο ελληνικό αεροπλάνο με πιλότο τον Εμμανουήλ Αργυρόπουλο. Στην δεύτερη πτήση την ίδια μέρα, συνεπιβάτης είναι ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
1963

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν εμπορικό, συναλλαγματικό και ταξιδιωτικό εμπάργκο στην Κούβα μετά από απόφαση του Κέννεντυ.
1971

Ξεκινά η λειτουργία του δείκτη Nasdaq στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο.
1972

Πεθαίνει ο ρεμπέτης, Μάρκος Βαμβακάρης.
1980

Πεθαίνει ο Νίκος Ξυλούρης.
1981

Ο Ολυμπιακός μόλις έχει συντρίψει την ΑΕΚ με 6-0. Οι φίλαθλοι της Θύρας 7 εγκαταλείπουν το Στάδιο σε κλίμα ενθουσιασμού και ξέφρενων πανηγυρισμών. Μια μισόκλειστη πύλη εξόδου και ένα παραπάτημα κάποιων οπαδών στις σκάλες οδηγεί στην μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία στην χώρα. 21 νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες ποδοπατιούνται στην προσπάθεια του πλήθους να εξέλθει του γηπέδου.
2004

Ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέγεται Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά από ψηφοφορία στην οποία είναι μοναδικός υποψήφιος. Λαμβάνει πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφους.