Πάμε για μεγάλες αλλαγές προσώπων στο νέο κυβερνητικό σχήμα - iefimerida.gr

Πάμε για μεγάλες αλλαγές προσώπων στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πυρετώδεις ρυθμούς διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ενώ μέσα στην ημέρα έχουν υπάρξει και αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ανεξαρτήτως του ονόματος του πρωθυπουργού, η συζήτηση περιστρέφεται τόσο στη φύση της κυβέρνησης όσο και στα πρόσωπα. Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας πληροφόρησε την iefimerida.gr ότι αυτή τη στιγμή η εμπλοκή συνίσταται στην άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετήσει πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση, στις θέσεις που της αναλογούν. Και αντ' αυτών προτείνεται τεχνοκράτες και πανεπιστημιακούς.

«Εαν ο κ. Σαμαράς επιμείνει ως το τέλος θα πρέπει να το αποδεχθούμε, δεν έχουμε άλλη δυνατότητα», τόνισε η ίδια πηγή.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη κυβερνητική πηγή έχει δημιουργηθεί λανθασμένα η εντύπωση ότι στη νέα κυβέρνηση θα αλλάξουν μόνον 4 ή 5 υπουργοί. «Θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Δεν θα έχουμε μια προεκλογική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με άλλο πρωθυπουργό», τόνισε.

Οπως όλα δείχνουν από τη σημερινή κυβέρνηση ελάχιστοι υπουργοί θα πρέπει αν αισθάνονται σίγουροι για τη θέση τους. Μεταξύ αυτών ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο υπουργείο Υγείας και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας. Προφανώς θα παραμείνουν και άλλοι υπουργοί και αρκετοί υφυπουργοί αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος καθώς πάντα στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης υπάρχουν και καραμπόλες.

Σίγουρο επίσης πρέπει να θεωρείται το ότι θα αλλάξουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη (ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έχει κλειδώσει το όνομα του κ. Λευτέρη Οικονόμου πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα γενικού γραμματέα στο ίδιο υπουργείο), Εσωτερικών (ακούγεται το όνομα του κ. Φλογαΐτη που έχει διατελέσει και στο παρελθόν υπηρεσιακός υπουργός), Δικαιοσύνης καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ