Σόιμπλε: «Η Ιταλία δεν έιναι Ελλάδα» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Η Ιταλία δεν έιναι Ελλάδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάσταση της Ιταλίας δεν συγκρίνεται με αυτή της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη νευρικότητα των αγορών απέναντι στη Ρώμη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ιταλία δεν βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση» με αυτή της Ελλάδας, δήλωσε ο Σόιμπλε μόλις έφτασε στη Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα που, αν εφαρμοστούν, είναι κατάλληλα ώστε η χώρα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών», πρόσθεσε.

«Τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας της Ιταλίας δεν δικαιολογούν αυτή τη νευρικότητα» που υπάρχει στις αγορές, υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός επεσήμανε επίσης ότι, μετά από αίτημα της Ρώμης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκτιμούν τακτικά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει ανακοινώσει ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ