Κατασχέθηκαν 55 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Κατασχέθηκαν 55 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πενήντα πέντε εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην Ελλάδα σε δυο επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η Υπηρεσία στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του OLAF περισσότερα από 33 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου ενώ είχε προηγηθεί κατάσχεση 21 εκατομμυρίων τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του OLAF, επρόκειτο για ευρωπαϊκά τσιγάρα που θα έφθαναν με νόμιμο τρόπο στην Ασία, ωστόσο επέστρεψαν στην Ευρώπη παράνομα. Σε συνεργασία με την ελληνική Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς (AFCOS Ελλάδα), αλλά και τις ελληνικές και κυπριακές τελωνειακές αρχές, ο OLAF εντόπισε και κατάσχεσε το παράνομο φορτίο.

Συνολικά μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, πάνω από 75 εκατομμύρια τσιγάρα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια πέντε επιχειρήσεων στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

«Για άλλη μια φορά, οι αριθμοί δείχνουν την εξαιρετική δουλειά και την επιμονή των ελεγκτών μας, καθώς και την αδιαμφισβήτητη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, Τζιοβάνι Κέσλερ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τσιγάρα OLAF Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ