Ξεκίνησαν στη Φουκουσίμα οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων - iefimerida.gr

Ξεκίνησαν στη Φουκουσίμα οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιαπωνική αστυνομία έχει ξεκινήσει εντατικές έρευνες κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα για τον εντοπισμό αγνοούμενων. Περισσότεροι από 300 αξιωματικοί από την αστυνομία της περιφέρειας Φουκουσίμα φορώντας ειδικές στολές "χτενίζουν" μια περιοχή δέκα χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο.

Είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην περιοχή από τις 11 Μαρτίου, καθώς τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμπόδιζαν την περισυλλογή των θυμάτων και τον εντοπισμό αγνοουμένων κοντά στο εργοστάσιο. Ο αριθμός των αγνοούμενων από την περιοχή διαμέτρου δέκα χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο φτάνει τους 10.000. Σήμερα, οι αρχές ενημέρωσαν πως ανίχνευσαν αυξημένα ποσοστά ραδιενέργειας σε ψάρια και λαχανικά. Οι μετρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου, κατέγραψαν 12,500 μπεκερέλ ανά κιλό, 25 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ