ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ: Kαθολική η συμμετοχή στη σημερινή απεργία - iefimerida.gr

ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ: Kαθολική η συμμετοχή στη σημερινή απεργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποσοστά καθολικής συμμετοχής πλησίασε το κλείσιμο των καταστημάτων στην σημερινή απεργία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Σε περισσότερα λουκέτα, ανεργία και αύξηση της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας οδηγεί το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό χωρίς να επιλύει κανένα πρόβλημα, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς στην ομιλία του στο συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Το κυβερνητικό σχέδιο,υπογράμμισε ο κ.Καββαθάς με τις εισφορές να τις τοποθετεί στο 26,95% δημιουργεί μια δυσβάσταχτη επιβάρυνση για τα μέσαια εισοδήματα και τιμωρεί τους επαγγελματίες εκείνους που μέχρι σήμερα κατέβαλαν κανονικά και εμπρόθεσμα τις εισφορές τους.

Παράλληλα,επισήμανε ο κ.Καββαθάς, η μείωση των μελλοντικών συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού δεν δημιουργεί κανένα κίνητρο στους σημερινούς ασφαλισμένους για καταβολή των εισφορών τους με βάση των νέο τρόπο υπολογισμού αυτών. Με άλλα λόγια υπάρχουν βάσιμοι κίνδυνοι για αύξηση της φοροδιαφυγής, της αδήλωτης επιχειρηματικότητας και της μετανάστευσης επιχειρήσεων σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι για έναν εθνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό, που θα λάβει υπ’ όψιν του τα οικονομικά δεδομένα, αλλά θα λειτουργήσει χωρίς δογματικά προαπαιτούμενα τόσο από τους «φίλους» δανειστές, όσο και από τους εγχώριους δημόσιους παράγοντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΕΕ συλλαλητήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ