ΟΗΕ: Παράτυπη η κράτηση του Ασάνζ - iefimerida.gr

ΟΗΕ: Παράτυπη η κράτηση του Ασάνζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ, υπεύθυνη για την διερεύνηση της υπόθεσης του Τζούλιαν Ασάνζ μετά και από την καταγγελία του για παράνομη και παράτυπη κράτηση, έκρινε υπέρ του ιδρυτή της Wikileaks, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει εκτάκτως το BBC.

Ο Ασάνζ που βρήκε καταφύγιο στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012 για να μην εκδοθεί στις σουηδικές αρχές για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, τις οποίες και αρνείται είχε δηλώσει νωρίτερα ότι σε περίπτωση που η επιτροπή έκρινε αντίθετα θα εγκατέλειπε την πρεσβεία και θα παραδιδόταν στην αστυνομία.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ωστόσο είχε σχολιάσει ότι το ένταλμα σύλληψης του είναι ακόμη σε ισχύ και αν εγκαταλείψει τον χώρο της πρεσβείας θα συλληφθεί.
Η επίσημη ανακοίνωση της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την απόφαση της αύριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Τζούλιαν Ασάνζ ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ