Επαιξαν Σαίξπηρ για τους πρόσφυγες στην «Ζούγκλα» του Καλαί [βίντεο] - iefimerida.gr

Επαιξαν Σαίξπηρ για τους πρόσφυγες στην «Ζούγκλα» του Καλαί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χθες, Τετάρτη, το Globe Theater ανέβασε την παράσταση του Άμλετ στην «Ζούγκλα» του Καλαί.

Το θέατρο που έχει την έδρα του στο Λονδίνο μετάφερε την παγκόσμια περιοδεία του στο στρατόπεδο των προσφύγων που βρίσκεται στην Βόρεια Γαλλία.

Μία σύνοψη του έργου μεταφράστηκε στα Αραβικά και τα Περσικά και μοιράστηκε στο πλήθος πριν ανέβει το έργο, μαζί με σακούλες ποπ κορν.

Η παράσταση, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πρόσφυγες, ανέβηκε σε μια σκηνή που στήθηκε από εθελοντές Βρετανούς ηθοποιούς στο κέντρο του καταυλισμού και έχει το όνομα Good Chance .

«Αυτή η παράσταση είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα της πρωτοποριακής ικανότητας της περιοδείας να φτάσει στους εκτοπισμένους όλου του κόσμου. Είναι τιμή μας που μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε στη «Ζούγλα» του Καλαί. Οι ευχαριστίες απευθύνονται στο θέατρο Good Chance, χωρίς το οποίο δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η προσπάθειά μας», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Globe Theater.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλαί Σαίξπηρ πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ