Στις 26 Φεβρουαρίου οι εθνικές εκλογές στην Ιρλανδία - iefimerida.gr

Στις 26 Φεβρουαρίου οι εθνικές εκλογές στην Ιρλανδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός Έντνα Κένυ ανακοίνωσε σήμερα την διάλυση της Βουλής (Νταιλ) και την διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις 26 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν από χθες και είχαμε μεταδώσει.

Ο Κένυ που επισκέφθηκε χθες το Προεδρικό Μέγαρο της χώρας, ζήτησε από τον Πρόεδρο την διάλυση του κοινοβουλίου και την άμεση προκήρυξη εκλογών, σε μια από τις πιο σύντομες προεκλογικές περιόδους που έχει ποτέ ζήσει η Ιρλανδία.
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την διατήρηση της πρώτης θέσης από το κόμμα του Κένυ, το Fine Gael, τα ποσοστά που συγκεντρώνει δεν φαίνεται να του εξασφαλίζουν την αυτοδυναμία, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο πιο πιθανός κυβερνητικός συνασπισμός είναι αυτός του Fine Gael με τους Εργατικούς της Ιρλανδίας.
«Πριν πέντε χρόνια, η Ιρλανδία βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, και η διεθνής της αξιοπιστία είχε τρωθεί σημαντικά. Είπε στο βίντεο-μήνυμα του ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, το οποίο και ανέβασε στο Twitter.
«Πέντε χρόνια μετά εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε αρκετές προκλήσεις αλλά τα δημόσια οικονομικά μας έχουν βελτιωθεί και αυτή την στιγμή έχουμε την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Οι ερχόμενες εκλογές θα αποφασίσουν ακριβώς αυτό, ποιος θα συνεχίσει την ανάκαμψη της χώρας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Ιρλανδία Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ