Οχι, η κρέπα δεν είναι ένα επικίνδυνο τρόφιμο που μας γεμίζει ζάχαρη και περιττά λίπη. Μπορεί να γίνει ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, αν χρησιμοποιήσουμε αληθινό αλεύρι.
Υλικά για 6 άτομα
- 300 γραμμάρια αλεύρι ολικής
- Λίγο χοντρό αλάτι, γκρί, θαλασσινό
- 7 αυγά -Το ένα για τη ζύμη
- Τυρί γραβιέρα
- Ζαμπόν σε λεπτές φέτες
- 1 ποτήρι νερό κρύο
- Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι και το χοντρό αλάτι σε ένα μπολ
- Ρίξτε το αυγό, ελάχιστο αλάτι
- Ρίξτε σιγά σιγά το νερό και χτυπήστε απαλά με αυγοδάρτη
- Χτυπήστε ώσπου να πετύχετε μια παχιά αλλά υγρή κρέμα
- Βάλτε βούτυρο (μαζί με λίγο λάδι, αν θέλετε) σε ένα τηγάνι
- Μόλις πάρει να ζεσταίνετε, ρίξτε μια μικρή κουτάλα από τη ζύμη
- Πρέπει να είναι πολύ λεπτή η επιφάνειά της
- Αφήστε την κρέπα να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά
- Με μια σπάτουλα γυρίστε την για λίγο από την άλλη
- Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται, για άλλες κρέπες
- Ρίξτε λίγο βούτυρο στην κρέπα
- Βάλτε το ζαμπόν και τηγανίστε μάτι το αυγό
- Είναι ένα πλήρες, πεντανόστιμο και ωφέλιμο γεύμα
Φάτε την κρέπα σας με ό,τι σας αρέσει: είναι ένα τέλειο κύριο γεύμα:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο