Τσίπρας και Γεννηματά συμφώνησαν ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα - iefimerida.gr

Τσίπρας και Γεννηματά συμφώνησαν ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Βασικό θέμα συζήτησης, το προσφυγικό, για το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει τη συγκρότηση εθνικού μετώπου.

«Το προσφυγικό υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις και ως εκ τούτου παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τον σύντομο διάλογό του μπροστά στις κάμερες με την κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα διερωτήθηκε αν θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με προοδευτικό πρόσημο ή εάν θα επικρατήσουν ξενοφοβικά χαρακτηριστικά όπως σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

Γεννηματά: Το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα

Το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα σημείωσε από την πλευρά της η κ. Γεννηματά ενώ ανέφερε πως την άποψή της αυτή, την έχει πει ξανά στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «όπου η ΝΔ δυστυχώς δεν είχε συνταχθεί».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να τελειώσει η συζήτηση απομόνωσης της χώρας και απένταξης της από τη Σένγκεν, παρά τις παραλείψεις. «Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος», τόνισε και ανέφερε πως ήρθε η ώρα της κοινής δράσης για Ελλάδα και Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση να μη στέλνει λάθος μηνύματα και να ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα

«Το προσφυγικό παίρνει διαστάσεις εθνικής κρίσης. Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει να μην στέλνει λάθος μηνύματα», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Γεννηματά προσέθεσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν πρέπει να ρίχνουν τις ευθύνες στην Ελλάδα η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μία κρίση μέσα στη κρίση.
«Ζήτησα από τον πρωθυπουργό η χώρα να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της και να ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση και τεχνική βοήθεια», ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζοντας ότι επεσήμανε στον κ. Τσίπρα την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα μηχανισμός που θα παρακολουθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας.
Επίσης η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι θα πρέπει να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός εθνικού πλαισίου για το προσφυγικό αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες όπως με την επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες. «Μετά απ’ αυτήν είχαμε τη θετική δήλωση του επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα».

Η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι, εκτός από το προσφυγικό, δεν συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα. Η ίδια έθεσε στον κ. Τσίπρα τις συχνές επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας και τη σχετική επιστολή-διάβημα που έχει στείλει στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα. Σύμφωνα με πηγές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα που δημιουργείται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ