Διέσχισε τις ΗΠΑ σε μόλις 39 ώρες με μια μηχανή BMW -Ενα εκπληκτικό ταξίδι - iefimerida.gr

Διέσχισε τις ΗΠΑ σε μόλις 39 ώρες με μια μηχανή BMW -Ενα εκπληκτικό ταξίδι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

38 ώρες και 49 λεπτά χρειάστηκε ο Καλιφορνέζος Καρλ Ρις για να ταξιδέψει καβάλα σε μια λευκή μοτοσυκλέτα BMW K1600GT από το Λος Άντζελες στην Νέα Υόρκη, σε μια διαδρομή γνωστή και ως «cannonball run» σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο 47χρονος μοτοσικλετιστής πραγματοποίησε το ταξίδι αυτό μόνος, χωρίς κάποιον να τον αντικαθιστά στο τιμόνι για να καλυφθεί η απαιτητική διαδρομή των 2.829 μιλίων (4.552χλμ), ενώ αρκετοί ήταν οι φίλοι και συγγενείς που τον υποδέχθηκαν στο σημείο τερματισμού του, στο Μανχάταν.
Ο Ρις δεν είναι πρωτάρης στο να καταρρίπτει ρεκόρ σε αυτήν την διαδρομή. Μόλις την περασμένη άνοιξη, πραγματοποίησε την ταχύτερη επίδοση στην ίδια διαδρομή με ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτήν την φορά, με ένα Tesla S P85D, σε 12 ώρες και 48 λεπτά.

Διέσχισε τις ΗΠΑ σε μόλις 39 ώρες με μια μηχανή BMW -Ενα εκπληκτικό ταξίδι | iefimerida.gr 0


Το ταξίδι αυτό, μεταξύ Λος Άντζελες και Νέας Υόρκης, που είναι γνωστό και ως «cannonball run» πρωτοκαθιερώθηκε το 1914 από τον Ίρβιν Μπέικερ όταν πραγματοποίησε την ίδια διαδρομή σε 11 ημέρες. Το προηγούμενο ρεκόρ, πριν καταρριφθεί από τον Ρις, κατείχε ο Τζορτζ Έγκλοφ με χρόνο 42 ώρες το 1983. Όπως ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ο Ρις, για το ταξίδι του που πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Αυγούστου 2015, προετοιμαζόταν επί περίπου 2 χρόνια, με την βοήθεια φυσικοθεραπευτών, γυμναστών και οδηγών μοτοσυκλέτας για να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δύσκολης αυτής διαδρομής.


Στην επίτευξη του στόχου του σίγουρα βοήθησε και η επιλογή της μοτοσυκλέτας, της ναυαρχίδας της γερμανικής μάρκας BMW, η οποία είναι κατασκευασμένη ακριβώς για να καλύπτει τόσο μεγάλες αποστάσεις εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση για τον αναβάτη της.
Όπως δήλωσε ο Ρις, ο μεγαλύτερος του αντίπαλος σε αυτό το ταξίδι ήταν η κούραση. «Οι πιο πολλοί που επιχείρησαν αυτήν την διαδρομή, συμπλήρωναν τα 2/3 της απόστασης προτού νιώσουν εξαντλημένοι και σταματήσουν για έναν γρήγορο υπνάκο... ο οποίος τελικά κρατούσε για 6-7 ώρες» είπε χαρακτηριστικά.

Διέσχισε τις ΗΠΑ σε μόλις 39 ώρες με μια μηχανή BMW -Ενα εκπληκτικό ταξίδι | iefimerida.gr 2


«Εγώ δεν έκανα αυτό το λάθος. Είχα προγραμματίσει μιας ώρας μόνο ύπνο, κάπου στα μέσα της διαδρομής και όταν πια ένιωσα την κούραση να με καταβάλει κοντά στο Κάνσας, ήπια μια κούπα καφέ, τον οποίον είχα κόψει για μεγάλο διάστημα προηγουμένως, για να εξασφαλίσω την όσο το δυνατόν ισχυρότερη επίδραση του στον οργανισμό μου και έτσι τα κατάφερα» συμπλήρωσε.

Διέσχισε τις ΗΠΑ σε μόλις 39 ώρες με μια μηχανή BMW -Ενα εκπληκτικό ταξίδι | iefimerida.gr 3


Η μέση ωριαία ταχύτητα του Ρις ήταν 72 μίλια/ώρα (115χλμ/ώρα) ενώ όπως αποκάλυψε χρησιμοποίησε καθετήρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των συχνών στάσεων για τουαλέτα.
Η ομάδα του ετοιμάζει τώρα ένα ντοκυμαντέρ για το ταξίδι του Ρις που θα σηματοδοτήσει και τον εορτασμό των 100 χρόνων «Διατλαντικών Ρεκόρ» και καλούν τον κοσμώ να συνεισφέρει στην δημιουργία του με ενα teaser που ανέβασαν στο youtube.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Καρλ Ρις cannonball run ΗΠΑ μοτοσυκλέτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ