35 φορές περισσότεροι πρόσφυγες στην Ελλάδα τον Ιανουάριο συγκριτικά με πέρυσι [εικόνες] - iefimerida.gr

35 φορές περισσότεροι πρόσφυγες στην Ελλάδα τον Ιανουάριο συγκριτικά με πέρυσι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016 ήταν 35 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του Ιανουαρίου το 2015.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται αφού τον Ιανουάριο μπήκαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας 58.547 πρόσφυγες, ενώ ακριβώς πριν ένα χρόνο είχαν εισέλθει μόλις 1.694.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν, περίπου 2.000 πρόσφυγες κατά μέσο όρο αποβιβάζονταν στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας.

35 φορές περισσότεροι πρόσφυγες στην Ελλάδα τον Ιανουάριο συγκριτικά με πέρυσι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Περισσότεροι από 5.000 έφτασαν σε μια συγκεκριμένη μέρα. Ηταν στις 9 Ιανουαρίου, όταν σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων ενώ συνολικά τον τελευταίο χρόνο οι πρόσφυγες έφτασαν τους 915.270.

Το 35% αυτών ήταν παιδιά, το 44% άντρες και μόλις το 21% γυναίκες. Δραματική είναι η αύξηση και όσων χάνουν τις ζωές τους αφού τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες του 2016 πνίγηκαν 218 άνθρωποι, αριθμός τετραπλάσιος από τον περασμένο Ιανουάριο έως τα μέσα Αυγούστου.

35 φορές περισσότεροι πρόσφυγες στην Ελλάδα τον Ιανουάριο συγκριτικά με πέρυσι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες ελληνικά νησιά αύξηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ