Ο Ραούλ Κάστρο στο Παρίσι -H πρώτη έξοδος στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Ο Ραούλ Κάστρο στο Παρίσι -H πρώτη έξοδος στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Κουβανό ομόλογό του υποδέχεται σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ . Πρόκειται μία επίσκεψη η οποία στη Γαλλία θεωρείται ήδη ιστορική καθώς μετά το τέλος των ψυχρών σχέσεων με τις ΗΠΑ, και το Παρίσι ελπίζει ότι θα χτίσει φιλικές σχέσεις με την Αβάνα.

«Είναι μια χώρα που ανοίγεται στον κόσμο, κι εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά της σε αυτό το άνοιγμα» δηλώνουν διπλωματικοί κύκλοι για αυτό και οι Γάλλοι θα ακολουθήσουν πιστα΄το πρωτόκολλο.

Ο 84χρονος Ραούλ Κάστρο, θα κάνει μία σειρά από επίσημες συναντήσεις στην Γαλλική πρωτεύουσα σήμερα και αύριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι 20 χρόνια πριν το Παρίσι αρνήθηκε να τιμήσει τον αδερφό του Φιντέλ.

Που αποβλέπει η Κούβα

Κύριος στόχος της Κούβας είναι το άνοιγμα των επί δεκαετίες αγορών της με τον Κάστρο να ελπίζει σε συμφωνίες για τον τουρισμό, τις συγκοινωνίες, το εμπόριο, αλλά και τα χρέη της χώρας του προς την Γαλλία.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle μάλιστα, ο Παρίσι φαίνεται ότι θα δεχθεί ένα μέρος των οφειλομένων χρημάτων να διατεθεί για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων στο νησί.

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ήδη έντονες πάντως καθώς στην Κούβα δραστηριοποιούνται γαλλικές εταιρίες όπως η αλυσίδα ξενοδοχείων Accor ή η αεροπορική εταιρία Air France, αλλά και η Pernord Ricard που έχει αναλάβει την διανομή του Havana Club. Παράλληλα εκατομμύρια είναι οι Γάλλοι πολίτες που επισκέπρονται για τουρισμό καθέ χρόνο το νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φρανσουά Ολάντ ήταν ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέφθηκε την Κούβα, τον περασμένο Μάη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ραούλ Κάστρο Παρίσι Φρανσουά Ολάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ