Moody's: «Θα δημιουργήσετε αστάθεια στην αγορά» - iefimerida.gr

Moody's: «Θα δημιουργήσετε αστάθεια στην αγορά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's σε επιστολή του προς Ευρωπαίους ηγέτες επέκρινε τα σχέδια τους για μεταρρυθμίσεις στον τομέα που δραστηριοποιείται. Εκτιμά πως εάν τεθούν σε εφαρμογή ενδέχεται να «κόψουν» την πρόσβαση στις αγορές για τα κράτη και τις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt τα μέτρα που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι «θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο ασταθείς τις αγορές», αναφέρει ο οίκος στην επιστολή αυτή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, Μισέλ Μαντελέν, έχει ημερομηνία 31η Οκτωβρίου.

Ο οίκος κατηγορεί τους Ευρωπαίους πως θέλουν να ορίζουν οι ίδιοι τα κριτήρια της αξιολόγησης και να εμποδίζουν την αξιολόγηση για μεγάλο διάστημα της ίδιας χώρας από τον ίδιο οίκο.

«Τα μέτρα αυτά αγνοούν τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές χρησιμοποιούν τους οίκους αξιολόγησης», αναφέρει.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να εμποδίζεται η δημοσιοποίηση αξιολογήσεων για κάποιο κράτος, ο πρόεδρος του παραρτήματος της Moody's στην Ευρώπη Φρεντερίκ Ντρεβόν είπε στη γερμανική εφημερίδα ότι «θα μειώσει την αξιοπιστία και θα δημιουργήσει αστάθεια. Είναι ένα αντιπαραγωγικό μέτρο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ