Διαχώρισαν σιαμαία 8 ημερών -Τα μικρότερα στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαχώρισαν σιαμαία 8 ημερών -Τα μικρότερα στον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο αδερφές που ήταν ενωμένες στο συκώτι και τον θώρακα έγιναν το νεαρότερο ζευγάρι σιαμαίων που έχει υποβληθεί ποτέ σε εγχείρηση διαχωρισμού.

Τα δύο μωρά γεννήθηκαν μαζί με την τρίτη τους αδερφή δύο μήνες πρόωρα, σε νοσοκομείο της Βέρνης της Ελβετίας, και αν και αρχικά σχεδιαζόταν να υποβληθούν σε επέμβαση λίγους μήνες αργότερα, στις 8 μόλις μέρες μπήκαν στο χειρουργείο καθώς το ένα παρουσίασε υπόταση και το άλλο υπέρταση.

Διαχώρισαν σιαμαία 8 ημερών -Τα μικρότερα στον κόσμο  [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η κατάσταση των δύο μωρών ήταν πολύ επικίνδυνη για την ζωή τους και παρά το γεγονός ότι ζύγιζαν μόλις 1,1 κιλό το καθένα οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν τον διαχωρισμό. Στην κρίσιμη επέμβαση που διήρκεσε 5 ολόκληρες ώρες συμμετείχαν πέντε χειρουργοί με την βοήθεια δύο νοσοκόμων και έξι αναισθησιολόγων.

Διαχώρισαν σιαμαία 8 ημερών -Τα μικρότερα στον κόσμο  [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Ο διαχωρισμός στο συκώτι έθεσε και τα δύο σε ασφυκτική πίεση», δήλωσε η Barbara Wildhaber, η επικεφαλής του παιδιατρικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης που ηγούνταν του χειρουργείου. «Ήμασταν προετοιμασμένοι για τον θάνατο και των δύο μωρών, ήταν τόσο ακραίο», είπε σε ελβετική εφημερίδα και πρόσθεσε. «Ήταν μεγαλειώδες. Θα το θυμάμαι σε ολόκληρη την καριέρα μου.

Διαχώρισαν σιαμαία 8 ημερών -Τα μικρότερα στον κόσμο  [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μετά την επέμβαση και τα δύο κορίτσια, η Μάγια και η Λίντια είναι καλά στην υγεία τους και αναρρώνουν, ενώ έχουν κερδίσει κιλά και έχουν ξεκινήσει και να θηλάζουν.

Οι μικρές ανήκαν στα περίπου 200 σιαμαία που ζουν αυτή την στιγμή στον πλανήτη.

Διαχώρισαν σιαμαία 8 ημερών -Τα μικρότερα στον κόσμο  [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τα σιαμαία αδέλφια είναι πανομοιότυπα δίδυμα που σε σπάνιες περιπτώσεις, περίπου μία στις 200.000 γεννήσεις, γεννιούνται με το δέρμα και τα εσωτερικά τους όργανα ενωμένα. Αναπτύσσονται από ένα μόνο αυγό, το οποίο χωρίζει στην περίπτωση των υγιών δίδυμα, αλλά όχι πλήρως στην περίπτωση των σιαμαίων. Το ποσοστό επιβίωσης είναι μεταξύ 5% και 25%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σιαμαια κοριτσαι επέμβαση Ελβετία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ