Ξένος Τύπος: «Σκληρό πόκερ» και «Παπανδ-αιμόνιο» σήμερα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ξένος Τύπος: «Σκληρό πόκερ» και «Παπανδ-αιμόνιο» σήμερα στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σκληρό πόκερ μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κάνει λόγο ο ξένος τύπος με εκτενή δημοσιεύματα ενώ υποστηρίζεται πως ακόμη και σήμερα μπορεί να αναμένουμε σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Η βρετανική Guardian, εστιάζει στη στάση του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας την απαίτηση του αρχηγού της ΝΔ για παραίτηση του Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα αναπαράγει και τις δηλώσεις του κ. Μόσιαλου περί συννενόησης της επόμενες ώρες μεταξύ των κομμάτων και σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Για «Παπανδ-αιμόνιο» κάνουν λόγο οι Financial Times, τονίζοντας την αγωνία των διεθνών αγορών για τα όσα συμβάινουν στην Ελλάδα και την ανάγκη ομαλοποίησης της πολιτικής κατάστασης προκειμένου να μην επεκταθεί η κρίση χρέους και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Παράλληλα, το Reuters σε τηλεγράφημά του κάνει λόγο για συναίνεση του ΛΑΟΣ και της ΔΗΣΥ για συμμετοχή σε κυβέρνηση υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε περίπτωση που οι σημερινές συζητήσεις για συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας ναυαγήσουν.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News και το αμερικανικό CNN μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ