Επτά ανήλικοι στο νοσοκομείο, μετα από πυρκαγια στα κρατητήρια - iefimerida.gr

Επτά ανήλικοι στο νοσοκομείο, μετα από πυρκαγια στα κρατητήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο έλειψε να σημειωθεί τραγωδία στις 2.30 τα ξημερώματα στα κρατητήρια των αστυνομικών εγκαταστάσεων στην Αμυγδαλέζα, όταν ανήλικοι αλλοδαποί κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί τους, όπου κρατούνταν συνολικά επτά άτομα.

Οι ανήλικοι κρατούνταν σε ένα από τα διαμερίσματα του Ειδικού Χώρου Παραμονής Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση, καθώς είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ για πέντε από αυτούς εκκρεμούσε και η εκδίκαση ποινικών υποθέσεων για κλοπές και απόπειρες κλοπών.

Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία, τη φωτιά πιθανότατα έβαλε νεαρός Αλγερινός σε κλινοσκεπάσματα και στρώματα, διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του, ενώ προηγουμένως είχε σφηνώσει στην κλειδαριά του λουκέτου το δόντι απο πλαστικό πιρούνι, για να μην μπορούν οι φύλακες να ανοίξουν με το κλειδί.

Κάποιοι από τους κρατούμενους κοιμούνταν και επικράτησε πανικός όταν ο θάλαμος γέμισε καπνους.

Οι αστυνομικοί, όταν διαπίστωσαν ότι το λουκέτο ήταν «παγιδευμένο», έκοψαν με ηλεκτρικό τροχό την κλειδαριά και έβγαλαν τους επτά ανήλικους, από τους οποίους οι δύο υπέστησαν εγκάυματα στην προσπάθεια τους να σβήσουν τη φωτιά και οι άλλοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Με ασθενοφόρα διακομίστηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε και ένας από τους αστυνομικούς, ο οποίος επίσης υπέστη ανπνευστικό πρόβλημα. Η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα, πριν δημιουργήσει πρόβλημα και στους άλλους θαλάμους.

Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι οι ανήλικοι κρατούνταν περίπου 2-3 μήνες, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απέλασής τους, ενώ η φωτιά μπήκε πιθανόν με αναπτήρα, που τους άφηναν να έχουν για να καπνίζουν. Προανάκριση για το περιστατικό, διενεργεί η Ασφαλεια Δυτικής Αττικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ