Συνομιλία Ομπάμα-Ρούσεφ για την εξάπλωση του ιού Ζίκα - iefimerida.gr

Συνομιλία Ομπάμα-Ρούσεφ για την εξάπλωση του ιού Ζίκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία που υπάρχει για την εξάπλωση του ιού Ζίκα στο δυτικό ημισφαίριο δείχνει και η συνομιλία του Μπαράκ Ομπάμα με την Ντίλμα Ρούσεφ για αυτό το θέμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η Βραζιλιάνα ομόλογός του συμφώνησαν για τη σημασία συνεργατικών προσπαθειών που θα επιτρέψoυν να «εμβαθύνουμε τη γνώση μας, να προωθήσουμε την έρευνα και να επιταχύνουμε τις εργασίες για την ανάπτυξη καλύτερων εμβολίων και άλλων τεχνολογιών για τον έλεγχο (διάδοσης) του ιού», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο ιός Ζίκα θα μπορούσε να πλήξει έως και 4 εκατομμύρια ανθρώπους στην αμερικανική ήπειρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Κατά τη συνομιλία των δύο ηγετών η Ντίλμα Ρούσεφ επιβεβαίωσε και ότι θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφή για την πυρηνική ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Ντίλμα Ρούσεφ ΙΟς ΖΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ