Ακυβέρνητο ταχύπλοο με 35 μετανάστες -Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης - iefimerida.gr

Ακυβέρνητο ταχύπλοο με 35 μετανάστες -Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης 35 παράνομων μεταναστών ή ενδεχομένως προσφύγων, με σκάφη των λιμεναρχείων Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας.

Το ακυβέρνητο ταχύπλοο με τους 35 επιβαίνοντες βρίσκεται 40 μίλια δυτικά των Παξών, ενώ στην περιοχή επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει γίνει ήδη γίνει προσέγγιση του ακυβέρνητου ταχυπλόου, κι αυτή την στιγμή ως πιο επικρατούσα λύση φέρεται η μεταφορά των επιβαινόντων στο λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Πάτησαν στεριά οι πρώτοι 18 από τους 35 παράνομους μετανάστες

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής αποβιβάσθηκαν από πλωτό του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Κέρκυρας, οι πρώτοι 18 από τους 35 παράνομους μετανάστες που είχαν εντοπισθεί 40 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, σε ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος περίπου 7 μέτρων.

Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι είναι κάποιοι από το Ιράν, κάποιοι από το Πακιστάν, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται δύο γυναίκες και δύο παιδιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παξοί μετανάστες ταχύπλοο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ