Τσακαλώτος: Θέλουμε λογικό συμβιβασμό-Μέχρι Απρίλιο τελειώνει η αξιολόγηση - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Θέλουμε λογικό συμβιβασμό-Μέχρι Απρίλιο τελειώνει η αξιολόγηση

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς αναφέρθηκε σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economist, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκτιμώντας πως το κλείσιμο αυτής αναμένεται πριν το Πάσχα.

Ο κ. Τσακαλώτος απαρίθμησε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν, τονίζοντας πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κοντά.

«Μέχρι τέλος Μαρτίου, τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας για ακόμη μια φορά πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πήγε καλά.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι αν δεν έχουμε έναν «λογικό συμβιβασμό» με τους θεσμούς, θα καθυστερήσει η έναρξη του ενάρετου κύκλου για την οικονομία, σημειώνοντας πάντως ότι η εικόνα δείχνει περισσότερο ευοίωνη σε σχέση με το παρελθόν.

«Είναι πολύ σημαντικό, στο τέλος της ημέρας, να υπάρξει συμφωνία, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, να έρθουν επενδύσεις και να γυρίσει σελίδα η χώρα» τόνισε.

Παράλληλα, προέβλεψε πως η χώρα θα παρουσιάσει ανάπτυξη το β' εξάμηνο του 2016.

«Θα έχουμε ανεξάρτητους γενικούς γραμματείς παντού στο Δημόσιο, όχι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε, ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ