Ο βρετανός υπουργός Οικονομίας δεν «βλέπει» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Ο βρετανός υπουργός Οικονομίας δεν «βλέπει» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ντάνι Αλεξάντερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομίας, Ντάνι Αλεξάντερ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ότι η κρίση στην ευρωζώνη επηρεάζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη χώρα του. Επισήμανε, όμως, ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο.

«Το πιο σημαντικό που μπορεί να κάνει (η Βρετανία), ως υπεύθυνος παγκόσμιος ηγέτης, είναι να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς, με τους Κινέζους και με άλλους, ώστε να ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να αναλάβει τις ευθύνες της και να λύσει τα προβλήματα που έχει», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

«Φυσικά, η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι πολύ σοβαρή και έχει επιπτώσεις στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη εδώ», συνέχισε ο Ντ. Αλεξάντερ. «Άλλωστε τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Βρετανία εξαρτώνται από το εμπόριό μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτοί οι άνθρωποι, αυτές οι επιχειρήσεις, πλήττονται από την αβεβαιότητα».

«Η επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη είναι κατά μία έννοια το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να συμβεί στη βρετανική οικονομία αυτό το φθινόπωρο», υπογράμμισε ο κ. Αλεξάντερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ